TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Opel Zafira

Opel Zafira

Zafira var svært tidlig ute blant flerbruksbilene og flyttet grenser både i forhold til plassutnyttelse og fleksibilitet. Basert på samme plattform som Astra og en temmelig kompakt bil. Likevel er det plass til sju seter i tre rekker.
Flex 7 kaller Opel systemet hvor de to bakerste setene forsvinner ned i gulvet. En liten revolusjon for de som tidligere hadde slitt med tunge seter inn og ut av bilen. I tillegg kan baksetet skyves i lengderetningen. Dette er i det hele tatt en super bil for familier som den ene dagen trenger plass til mange passasjerer – og den neste behøver tilnærmet varebil.
Zafira er en god del høyere enn Astra, men samtidig lav nok til å gi personbil-lignende oppførsel i trafikken. Bilen er stramt satt opp i understellet og vinner ingen komfortpriser. På ujevn vei tenderer den mot å bli ukomfortabel, men til gjengjeld byr den heller aldri på noen skumle overraskelser.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som på alle Opel-biler er det viktig å følge intervallene på skifting av registerreim. Hvis reima ryker er det motorhavari! Det er lurt å skifte vannpumpe samtidig med reima, da disse har lett for å begynne å lekke. Sjekk også bremseskivene bak; disse ruster og må ofte byttes. Hvis det klakker i bilen ved humper, er det mest sannsynlig slakk, enten i lenkarmer eller styrestag/endeledd i forstillingen.

Hva skal du betale

Det finnes noen biler til salgs for under 60 000 kr. Disse er av første årsmodell og har gått ganske langt. For ca 150 000 kr får du en velholdt og fin 2003-modell med lav kilometerstand. En 2004-modell med 2-liters dieselmotor ligger på rett under 200 000 kr, og skal da ha gått lite. Biler uten klimaanlegg skal trekkes ca 15 000 kr i pris.

+ Pluss

Tidlige modeller er nede i hyggelige priser
En liten revolusjon da den kom

- Minus

Ingen komfortvinner
Mørkt og trist interiør

Beste kjøp

Vi mener en bil etter faceliften i 2003 og med bensinmotor er det mest fornuftige valget. Og som vanlig en velutstyrt variant.

Styr unna

Gamle biler som er dårlig utstyrt, uten klimaanlegg og med tynn servicehistorikk.

Historikk

1999 Zafira A er en flerbruksbil basert på plattformen til Astra G/B. Zafira leveres med fem eller syv seter. Bensinutvalget består av 1,6 med 100 hk, 1,8 med 116 hk og 2,2 med 146 hk. Dieselutvalget består av 2,0 med 81 og 100 hk, 2,2 med 125 og 147 hk. Girkasser er en 5-trinns automat og en 5-trinns manuell. Utstyrsnivåer: Comfort, Club og Elegance.
2001 1,8-liters bensinmotor med 125 hk lanseres.
2002 OPC kommer med en sportsutgave av Zafira. Den har en turbomatet 2-liters bensinmotor med 190 hk og sportsligere understell, eksteriør og interiør. På fargekartet finner du OPCs spesielle arden-blåfarge.
2005 Produksjon avsluttes til fordel for neste generasjon.

Sjekk også

Renault Scenic (1997-2003)

Renault hadde suksess med den store flerbruksbilen Espace og bestemte seg for å sjekke om de kunne klare det samme med en mindre bil. Dermed ble Megane Sceni..

Peugeot 307 (2001-2007)

Høy kombi? Eller mini-flerbruksbil? 307 plasserte seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene da den ble lansert i 2001. Det høyreiste designet med delt fre..

Toyota Corolla Verso (2002-2004)

Det hører med til sjeldenhetene at en bilmodell bare er med i tre år før den blir erstattet. Men med denne Versoen hadde Toyota en rekordkjapp visitt i flerb..

Siste nytt om Opel