Finn biler og biltester

Peugeot 206

Peugeot 206

Peugeot sto for en av bilverdenens merkeligste valg da de droppet å erstatte supersuksessen 205. Planen var at de gamle 205-kundene heller skulle velge enten 106 eller 306, men det viste seg ikke å være noen spesielt god plan.
206 var dermed solid på overtid da den omsider kom på markedet. Heldigvis for Peugeot ble den umiddelbart en suksess og er nå merkets mest solgte modell noensinne.
Vurderer du 206, har du mye å velge mellom. 3- og 5-dørs kombi, den smarte, lille stasjonsvogna SW og ikke minst ståltak-cabrioleten CC. Den siste åpnet opp et helt nytt marked og har rukket å bli en liten klassiker.
206 er en skikkelig allroundbil. Snerten og praktisk, med fine kjøreegenskaper. Og du får den ikke bare i mange karosseriutgaver, det er også mye å velge mellom på motorer og utstyr.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Snertne 206 er en av de beste bilene Peugeot har laget. Vurderer du å kjøpe, bør du imidlertid sjekke lenkarmer – som på alle Peugeoter. På biler med 1,1- og 1,4-liters bensinmotor kan det være oljelekkasje fra topp-pakningen (ganske dyrt), og er det ulyd fra forstillingen er det sannsynligvis slakk i bærekulene. Med det samme du titter under bilen, bør du sjekke drivakselmansjettene, da disse ryker fra tid til annen. På cabrioletutgaven, CC, var det mye tull med det foldbare ståltaket på de første bilene.

+ Pluss

Rimelig ståltak-cabriolet
Veldig mye å velge mellom

- Minus

Føles raklete etter noen års bruk
Caben har minimalt baksete – og en del problemer med ståltaket

Beste kjøp

Peugeot lager veldig gode dieselmotorer og vårt valg er en 5-dørs 206 med 1,4-liters HDI-motor på 68 hk.

Styr unna

En 1,1-liter i XR-utgave av første årsmodell er en ganske kjedelig affære. Er den i tillegg hvit og mangler klimaanlegg, har du tapt!

Sjekk også

Skoda Fabia (2000-2007)

Skal det først være fornuftig bil til en rimelig penge, er Skoda Fabia absolutt verdt å vurdere. Bygget på samme plattform som VW Polo IV og Seat Ibiza, men ..

Mitsubishi Colt (2004-2009)

De tidligere generasjonene Colt har sjelden blitt beskyldt for å være spennende, men her gikk Mitsubishi nye veier. Bilen er designet av franske Olivier Boul..

Citroën C3 (2002-2009)

De franske bilfabrikkene har gode tradisjoner med småbiler. C3-forgjenger Citroën Saxo er et svært vanlig syn lenger sør i Europa, og C3 har fulgt opp bra. ..

Siste nytt om Peugeot

Antall visninger