Finn biler og biltester

Peugeot 306

Peugeot 306

Den har aldri vunnet priser for mest mulig problemfritt bilhold, men valuta for (lite) penger er 306 bra på. Avløste temmelig suspekte 309 og holdt seg gående i hele ti år. Det skjedde mye i løpet av disse årene, inkludert en stor facelift.
Modellutvalget er stort: tre- og femdørs kombi, sedan, stasjonsvogn og etter hvert også cabriolet. 306 har fått ros for presise og velbalanserte kjøreegenskaper. Også for komfort og god støydemping. Problemet har vært litt frynsete kvalitet og en del gjengangerproblemer som har gitt eierne til dels store frustrasjoner.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En ganske vanlig feil er at den lastavhengige ventilen til bremsene setter seg fast, og gjør at du får et misforhold mellom bremsekraft foran/bak. Lenkarmene i forstillingen er ofte slitt og lager klakkelyd. Sjekk også om varmesetene fungerer; det er ikke uvanlig at disse er kortsluttet. 1,4-liters bensinmotor kan lekke olje fra topp-pakningen. Noen av bilene begynner å bli gamle og mange har gått langt, så det er all grunn til å ta en grundig sjekk før man handler.

+ Pluss

En av klassens mest komfortable
Veldig mye å velge mellom

- Minus

Føles ofte litt skranglete
Mye kvalitetstrøbbel

Beste kjøp

Ikke den peneste jenta i klassen, men kanskje den som har mest å gi: 306 2,0 HDI stasjonsvogn.

Styr unna

Biler uten servostyring, 4-dørs sedan.

Sjekk også

Citroën Xsara (1998-2005)

En av de mest brød-og-smør-pregede bilene som har kommet fra Citroën. Xsara etterfulgte ZX og deler veldig mye teknikk med konsernbror Peugeot 306. Størrelse..

Nissan Almera (2000-2007)

Almera etterfulgte en rekke med Sunny-utgaver fra Nissan da den kom i 1995. Dette er andre generasjon, som ble lansert i 2000. Almera fikk skryt for kjøreeg..

Volkswagen Golf (1992-1997)

Tredje generasjon Golf vokste seg litt over fire menter lang. Designet var umiskjennelig Golf, men når du ser generasjon tre ved siden av den første Golfen, ..

Siste nytt om Peugeot

Antall visninger