Finn biler og biltester

Renault Clio

Renault Clio

Første generasjon var en stor suksess, og Renault fulgte bra opp med andre generasjon Clio. Designet ble adskillig rundere og den innvendige plassen la på seg såpass mye at bilen ikke bare appellerte til single eller par uten barn.
Tre- og femdørs kombi. Sistnevnte klart mest praktisk, noe som også gjenspeiler seg i bruktprisene. Renault var inne i en fase der de ikke tok de helt store sjansene. Det «franske» preget var derfor tonet ned, og her er det fokus på fornuftige og trygge løsninger.
Det er mange motorer å velge mellom. Mange valgte 1,2-liter bensin. Det er en økonomisk liten sak som duger greit til småkjøring. Clio RS er noe helt annet – for ikke å snakke om sinnssyke Clio V6 Renault Sport som har midtmontert 3-liters V6-er og en stylingpakke som gjør det umulig ikke å snu seg etter bilen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Clio er en velkjørende liten tass, som attpåtil ruster veldig lite. Du bør imidlertid sjekke etter olje- og kjølevannslekkasje fra motor, bremseskiver, hjullagre samt fjæring bak. Det kan også være litt småkluss med det elektriske anlegget, så sjekk nøye at alt virker som det skal.

+ Pluss

Godt utvalg, både av motorer og utstyr
Enkel og lettkjørt småbil

- Minus

Tredørs er trang og upraktisk
Ikke noen utpreget kvalitetsbil

Beste kjøp

En pen og velholdt bil med det nyeste karosseriet (kom i 2002) i Sensation-utgave. Da får du fem dører, klimaanlegg og 75 hk.

Styr unna

Clio 1,2 i Premier/Basic-utgave. Den har minste motor på 60 hk, tre dører, bare to airbager og ikke ABS-bremser. Det blir nesten som en handlevogn med tak…

Sjekk også

Skoda Fabia (2000-2007)

Skal det først være fornuftig bil til en rimelig penge, er Skoda Fabia absolutt verdt å vurdere. Bygget på samme plattform som VW Polo IV og Seat Ibiza, men ..

Toyota Yaris (1999-2005)

En av bilverdenens største revolusjoner fant sted da Toyota erstattet nitriste Starlet med Yaris. En sexy småbil fra Toyota? Jo da, det var mulig! Bilen fikk..

Peugeot 206 (1999-2007)

Peugeot sto for en av bilverdenens merkeligste valg da de droppet å erstatte supersuksessen 205. Planen var at de gamle 205-kundene heller skulle velge enten..

Siste nytt om Renault

Antall visninger