Finn biler og biltester

Renault Laguna

Renault Laguna

Forgjengeren 21 ble aldri offisielt tatt inn til Norge, så Laguna markerte et comeback for Renault i denne klassen. Og det var et vellykket comeback. Laguna ble umiddelbart en suksess, særlig som stasjonsvogn. Den ser kanskje ikke imponerende stor ut, men bagasjerommet rommer MYE. Du fikk den faktisk som sjuseter, med to ekstra, bakovervendte seter.
En rekke motoralternativer allerede de første årene, og etter faceliften i 1998 kom det enda flere og mer moderne alternativer. Laguna byr ikke på noen stor kjøreopplevelse, men er over gjennomsnittet komfortabel og utstyrsnivået er generelt høyt. Sikkerhetsnivået blir regnet for å være blant det beste i klassen. En del kvalitetsproblemer og dette er ingen enkel bil å selge brukt. Verditapet er til tider gedigent og skal du kjøpe, er det bare å prute i vei!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Renault har generelt hatt litt problemer med det elektriske, så det er lurt å sjekke at alle funksjoner virker som de skal. Sjekk også varmeapparatet, da det har vært en del trøbbel– særlig med registre som tetter seg. Kontroller også foringer i bakstilling og torsjonsfjær bak. På noen biler har det vært oljelekkasje fra topp-pakning (dyrt), så se etter lekkasje i bakkant av denne. Sjekk også bremseskiver og kuler/ledd i forstillingen.

+ Pluss

En av klassens største stasjonsvogner
Komfortabel mellomklassebil

- Minus

Ikke verdens beste kvalitet
Føles gjennomsnittlig på de fleste områder

Beste kjøp

En, pen velholdt og godt utstyrt stasjonsvogn – så ny som mulig. Å finne en fin bil er viktigere enn motorstørrelse.

Styr unna

Smålurvete 5-dørs kombi med dårlig servicehistorikk.

Sjekk også

Peugeot 406 (1996-2004)

En av de store folkebilene fra midten av 90-tallet og utover, og en modell som virkelig skaffet de norske Peugeot-forhandlerne mange kunder. Stasjonsvogna tr..

Mazda 626 (1997-2002)

Femte og siste generasjon 626 var på ingen måte noen høydare. Mazda var inne i en tung periode etter mye kostbar moro på tidlig 90-tall. Nå handlet det om å ..

Citroën Xantia (1993-2000)

Skal du ha billig, men samtidig ganske moderne bil? Da er Xantia en liten klassiker på bruktmarkedet! Som ny slet den i hele levetiden å matche konkurrenter ..

Siste nytt om Renault