Finn biler og biltester

Renault Megane

Renault Megane

Mégane etterfulgte Renault 19 og ble en stor salgssuksess. Designet brøt med trenden i klassen og var både pent og en liten dose sporty. Innvendig lekte designerne seg med ovale og runde detaljer. Absolutt fransk, men mer sjarmerende enn sært.
Renault pøste på med modellvarianter. Tredørs coupe, femdørs kombi, sedan, stasjonsvogn, cabriolet og flerbruksversjonen Scenic. Felles for dem alle er høy grad av komfort. Dette går til en viss grad ut over kjøreegenskapene som trygt kan betegnes som ordinære. Stikkord er slapp styring, rørete girkasse og litt svømmende veiholdning.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Renault Megane er en komfortabel franskmann, men som franskmenn flest har den dessverre noen nykker. Det er absolutt en bil du bør sjekke nøye. Finner du et godt eksemplar, har du en deilig bil! Sjekk kuler og ledd i forstilling, drivakselledd, og forfjærene (som kan knekke). Torsjonsfjæren bak er ikke lett å sjekke, men det er ikke uvanlig at denne ryker, og dette er en ganske dyr reparasjon. Ellers bør varmeapparat og eventuelt klimaanlegg sjekkes, samt at alle elektriske funksjoner virker som de skal.

+ Pluss

Fin komfort
Pent og harmonisk design

- Minus

Føles fort litt slarkete
Uinspirerte kjøreegenskaper

Beste kjøp

En velholdt og godt påpasset éneiers bil som ikke har gått for langt. 5-dørs kombi med 1,6-liters bensinmotor på 110 hk og klimaanlegg er et fornuftig valg.

Styr unna

De knall gule 3-dørsbilene uten klimaanlegg og med minste motor. Det var kanskje tøft for noen år siden, men definitivt ikke nå lenger.

Sjekk også

Peugeot 306 (1993-2003)

Den har aldri vunnet priser for mest mulig problemfritt bilhold, men valuta for (lite) penger er 306 bra på. Avløste temmelig suspekte 309 og holdt seg gåend..

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Citroën Xsara (1998-2005)

En av de mest brød-og-smør-pregede bilene som har kommet fra Citroën. Xsara etterfulgte ZX og deler veldig mye teknikk med konsernbror Peugeot 306. Størrelse..

Siste nytt om Renault