TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volkswagen New Beetle

Volkswagen New Beetle

VWs retro-Boble var en strålende idé i utgangspunktet, men i praksis har ikke suksessen blitt helt som forventet. Bilen er basert på fjerde generasjon Golf og strengt tatt lite tro mot originalen – bortsett fra utseendet. Dermed er det lett å avfeie den som en trang og upraktisk Golf, som mange da også har gjort.
Kabrioletversjonen er langt mer sjarmerende og har vunnet mange venner. Den største svakheten her er bitte lite bagasjerom, men fire voksne har det komfortabelt i kupeen. Mange motorer å velge mellom, helt ned i 1,4-liter som sørget for svært hyggelig nypris.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Beetle er basert på Golf IV. På biler som har gått langt, bør foringer i bakstillingen sjekkes. Slitte stabilisatorstagforinger i forstilling er en gjenganger. Kuler og ledd i forstillingen var et stort problem da bilene var nye, men dette er stort sett utbedret. Biler med 1,4-liters bensinmotor kan i noen få tilfeller ha skjørtebank (hul bankelyd ved kaldstart), og bør sjekkes nøye.

+ Pluss

Bredt motorutvalg
Et sjarmerende ytre

- Minus

Dårlig takhøyde bak – bitte lite bagasjerom
Ikke spesiell nok til å overbevise helt

Beste kjøp

Tak eller cabriolet blir en ren smakssak. Vi mener en Beetle med 1,9-liters dieselmotor på 100 hk i Highline-utgave er et bra valg. Skinninteriør og klimaanlegg er en selvfølge. Smakfull fargekombinasjon mellom interiør og eksteriør er også viktig.

Styr unna

Dårlig utstyrte biler i trist fargekombinasjon.

Sjekk også

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

MINI Mini (2001-2007)

Sjelden har bilverdenen sett et mer vellykket comeback. Mini-eier BMW ga bilen et retrodesign, men under skallet er den langt fra retro. Her viser BMW hvor d..

Honda Jazz (2002-2009)

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsete..

Siste nytt om Volkswagen