TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volvo 940/960

Volvo 940/960

Volvos storbil har røtter tilbake til tidlig 80-tall. Da kom 760 og etter hvert 740 på markedet. 940 og 960 er i praksis facelifter av disse og er ikke akkurat preget av topp moderne teknikk. Designet er også karakteristisk for datidens Volvoer. Ekstremt firkantet og stasjonsvogna ser nesten ut som en lecablokk. Det gir selvfølgelig veldig mye innvendig plass. Hvis plass er det viktigste, kan det være smart å se nærmere på denne bilen.
Langturskomforten er også svært god. 940 skiller seg ut fra de fleste konkurrentene på denne tiden ved at den har stiv bakaksel. Det merkes, men ikke mer enn at det er til å leve med. Egenskapene på vinterføre er imidlertid ikke mye å skryte av. På dette området er mange bakhjulstrekkere bedre.
Interiørene er solide, men har langt fra det eksklusive preget som har blitt Volvos varemerke de siste årene. Her er det rette og funksjonelle linjer som gjelder. Mye hardplast og løsninger som bærer preg av at de er gamle.
960 får du kun med rekkeseksere. Understellet er litt mer sofistikert enn på 940 og her er det også delt bakaksel. Interiøret er litt mer business class. Helt på tampen skiftet denne navn til V90. Det ble solgt et fåtall eksemplarer her hjemme – dette er en framtidig klassiker.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Mange mener dette er den siste «ekte» Volvoen. Bilene er stort sett veldig solide og generelt befengt med lite feil, men mange har gått til dels veldig langt. Da dukker som kjent ting opp. Lambdasonde, bensinpumperelé og luftmassemåler er de vanligste tingene som forårsaker driftsforstyrrelser. Ulyd i differensial bak kan forekomme, og det samme kan vannlekkasje inn i bagasjerom. Noe oljelekkasje fra motor er heller ikke uvanlig. Sjekk rust i hjulbuer bak og i nedkant av dører.

+ Pluss

En av de sikreste bilene fra denne tiden
Plass og komfort

- Minus

Ikke god på vinterføre
Gammel allerede da den kom

Beste kjøp

Stasjonsvogn med lavtrykksturbomotoren på 135 hk. Så ny som mulig.

Styr unna

1991-modell med fire dører og minste motor på 116 hk. Da kan du heller kjøpe deg en skikkelig veteranbil, for eksempel Amazon…

Sjekk også

Mercedes-Benz E-klasse (1984-1995)

Dette er en real klassiker på bruktmarkedet. E-klassen ble utviklet før fokus på kostnadskutt og beinhard effektivisering skyllet inn også over de tyske stat..

Audi 100 (1991-1994)

80-tallet ble 90-tallet, og Audi gjøv løs på det nye tiåret med store ambisjoner. Fjerde generasjon 100 viser at dette så visst ikke var bare prat. Her tok A..

Saab 9000 (1986-1998)

Som en av verdens minste bilprodusenter, hadde Saab begrensete midler til å utvikle nye modeller. 9000 ble derfor til med mye italiensk hjelp. Søstermodellen..

Siste nytt om Volvo