Finn biler og biltester

Volvo S40

Volvo S40

Volvos minstemann fra midten av 90-tallet er en bil som faller litt mellom stolene. I minste laget til å kunne konkurrere med mellomklasse-biler som VW Passat og Ford Mondeo. Samtidig for dyr i forhold til biler som VW Golf og Ford Focus.
Sedanen S40 solgte ikke all verden, men stasjonsvogna V40 var en suksess, særlig de første årene. Volvo-merkevaren skal ha sin del av æren for det.
Bak et pent, men ganske anonymt ytre, skjuler det seg en bil som er gjennomsnittlig på de fleste områder. Litt dvaske kjøreegenskaper, men grei komfort. V40 er overraskende lite kantete til å være en Volvo-stasjonsvogn, det går da også litt ut over plassen.
Volvo ga den en ansiktsløftning i 2001. Da skjedde det også mye under skallet, men ikke nok til at bilen klarte å holde tritt med stadig mer påkostete konkurrenter. Da bilen takket for seg i 2004, var den solid frakjørt av de fleste.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Skal du kjøpe en Volvo av 40-serien, bør du sjekke endeledd og lenkarmer i forstilling samt bremseskivene. Det er heller ikke uvanlig at forfjærene knekker. På noen biler med bensinmotor har bensinpumpa stoppet, og det har også vært en del krøll med styringen til denne. Resultatet er motorstopp. Bilene har også hatt problemer med dugg i blinklys og baklamper. Generelt har modellen også hatt en del tull med det elektriske anlegget, så sjekk nøye at alt virker som det skal før du kjøper.

+ Pluss

Anvendelig stasjonsvogn
Pent og harmonisk design

- Minus

Mangler den solide kvalitetsfølelsen til de beste konkurrentene
Faller litt mellom stolene

Beste kjøp

Viktigere enn motortype, er det å finne en fin, velholdt og godt utstyrt V40 (stasjonsvogn) med lav kilometerstand.

Styr unna

S40 (firedørs) av de første årsmodellene som er dårlig utstyrt.

Kjøpt ny av

Mange gamle Volvo-eiere som syntes tiden var inne for å bytte inn 240-en - og som syntes 850 ble for dyrt.

Sjekk også

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Honda Accord (1998-2002)

Du vinner ingen priser for dristig bilvalg hvis du kjøper denne Accorden. Til gjengjeld får du en superkurant bil med høy kvalitet og mye komfort. Bare så sy..

Saab 900/9-3 (1993-2002)

Dette er den første Saaben som ble utviklet etter at GM tok over. Bilen er basert på Opel Vectra fra samme tid, noe som ga Saab-ingeniørene adskillige utford..

Siste nytt om Volvo

Antall visninger