0

Kjøpe brukt prius!

spurt 2020-09-15 13:23:18 +0200

anonym bruker

Anonym

Grå prius: Svart prius (2009), 189 000 km, 79 000 kr: https://www.finn.no/car/used/ad.html?... Grå prius (2007) 154 000 km, 55 000 kr https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Skal kjøpe min første bil. Liker at Priusen har litt mer plass enn f. eks en golf eller yaris.

Hvilken av disse to over er gunstigst? Er prisen på den svarte litt meget mtp. antall kilometer den har bak seg? Burde jeg vente til et bedre alternativ kommer opp?

Ser også på denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?... (lav km stand), men ikke hybrid. Skal kjøre korterere turer (1 time kjøring 3 ganger i uken ca.)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Kan legge til at den 2009-varianten har skinnseter, som visstnok er mye mer holdbare enn de i den grå.

priusmannen gravatarbildepriusmannen ( 2020-09-15 13:25:21 +0200 )rediger

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-15 16:41:06 +0200

Som du sier, Prius er en grei bil med god plass, overraskende gode praktiske løsninger. Ja, man må kunne leve med et dashbord som er litt for moderne for mange, meg inkludert, og man må leve med at bilen er gørrdau når du trenger krefter, men det får du igjen i form av en svært pålitelig bil med et ufattelig lavt drivstoff-forbruk til benziner å være. Av de to ville jeg glemt 2007-modellen, den har kun 1.5 liter motor, mens 2009-modellen har den "nye" 2-literen. Det innebærer vesentlig bedre ytelse og med stor sannsynlighet, mindre motorslitasje over tid. Kjørelengden er ikke så forskjellig at det har noe å bety, her er det i aller høyeste grad slik at det er bilens faktiske stand som betyr noe. Sjekk grundig, stikkord: tilstandsrapport, servicehefte, antall eiere!!!! Ta gjerne utskrift av sjekklistene for bruktbilkjøp på f.ex Motors hjemmesider og krøss av etterhvert, det er ting du MÅ sjekke, og du skal ALDRI kjøpe en bil uten grundig prøvekjøring, ta gjerne med en god venn som kan det du ikke kan, så går alt så meget bedre!

Jeg merker meg også at du ser på relativt moderate prisforskjeller....en ting som er viktig, er å sjekke NÅR BILEN HADDE SERVICE SIST og NÅR NESTE SERVICE må tas....er det f.ex en STOR SERVICE rett rundt hjørnet...kan det fort dreie seg om en titusenlapp eller mer! På Prius er det I TILLEGG lurt å sjekke BREMSESKIVENES TILSTAND........på hybrid brukes bemsene mindre enn på konvensjonelle biler....skiver som ruster....calipere som "setter" seg....er vanlig. Ikke noen kjempestor utgift, men ALT som du kan få rettet FØR du signerer kjøpekontrakten er penger spart, det er IKKE lett å få fiksa sånne ting gratis i ettertid!!!!!! En annen svakhet ved Prius er 12 Volt battreret, det er et bittelite av sorten...små batterier jobber hardt....det koster ikke stort...men det bør være byttet minst en gang på 10-12 år!!!!

DEKKENE bør du også sjekke: mange forhandlere spekulerer i å si "OK" dekk på tilstandsrapporten når det kun er minimums mønsterdybide igjen. To sett dekk koster deg raskt en titusenlapp og vel så det! Spesielt vinterdekkene SKAL være gode nok til en vinter eller to, gjerne det vi kaller "premiumdekk".....dvs Nokian....Conitnental eller Michelin....det er de beste. Om det står møkkadekk på bilen, altså godt slitte dekk som synger på siste verset...forlang bilen levert med nye dekk...får du ikke det...gå videre....det er IKKE rasjonering på gode biler, spesielt ikke Prius! Du finner dem i søkk og kav, dels fordi de var populære som leasing-biler.

THE BOTTOM LINE er at Prius er en helt grei bil som førstegangsbil: den er pålitelig, sikker, du får egentlig mye bil for pengene og grei tilgang på rimelige tredjepartsdeler....om du vil spare penger, bruker du et uavhengig, autorisert verksted til service og vedlikehold. Nei, Prius er IKKE større enn enn det som EGENTLIG er en tilsvarende Golf: jeg tenker da på ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger