Finn biler og biltester

MINI Mini

MINI Mini

FOR en suksess første generasjon av «nye» Mini var! Og FOR en vanskelig oppgave det må ha vært å finne ut hvordan man skulle følge opp dette. Eierselskapet BMW valgte på mange måter minste motstands vei da det var klart for andre generasjon. De la den svært tett opp mot forgjengeren, og lanserte en bilmodell veldig mange slet med å se var blitt ny.

Men det var den altså. Dette er helt ny bil fra innerst til ytterst, selv om designet er nesten påfallende likt. Det gjelder både utenpå og inni. Interiøret er særpreget, med mye nostalgi-faktor. Alt er ikke like funksjonelt og intuitivt, og Mini fikk også litt kritikk for mye billigplast i interiøret.

Bilen vokste seks centimeter i lengden, i hovedsak for å møte tøffere krav til passiv sikkerhet. Innvendig er det fortsatt ganske sparsommelig plass. Det vil si: To voksne har god plass foran, men skal det sitte noen også i baksetet, må det deles på plassen. Adkomsten til baksetet er også ganske kronglete, her merker du veldig godt at dette er en lav bil. Barneseter? Da skal du være glad i C-momenter! Bagasjerommet er også høyst begrenset. Et par handleposer, så er det ikke mye plass igjen.

Men dette er naturligvis ikke ment å være noen familiebil. Mini handler om moro og kjøreglede, og det har denne bilen i bøtter og spann. Et påkostet understell bidrar til svært gode kjøreegenskaper, og på styringen er det ikke vanskelig å merke at en rekke BMW-ingeniører har hatt en finger med i spillet. Mini gir rett og slett go kart-følelse, her kan du ha det fryktelig moro på svingete småveier, særlig hvis du har valgt en utgave med litt kraftoverskudd.

På motorvei er den ikke riktig like «hjemme» , da kan den lille bilen fort føles litt masete. Men for all del: Du kan trygt legge ut på langtur også med en Mini.

To år ut i livsløpet ble forresten også cabriolet-utgaven ny. Det er en av de morsomste fireseters-cabrioletene du kan kjøpe. Taket er naturligvis elektrisk.

I og med at dette er en bil med høy entusiastfaktor, anbefaler vi å styre unna utgavene med minst motor, både på bensin og diesel. Mini fortjener rett og slett mer power, da kommer også morofølelse og kjøreegenskaper virkelig til sin rett. Cooper S er innertieren i så måte.

Ganske mange Minier har vært brukt som familiens nummer to-bil. Det betyr ofte lav kilometerstand. Andre har vært eid av entusiaster som har tatt svært godt vare på bilen sin. De er ofte de smarteste kjøpene.

Prisene varierer mye etter motorstørrelse og utstyr. Farge er også viktig på denne bilen. Farger som blir oppfattet som litt ukurante, legger en skikkelig demper på prisen. Hvis farge ikke er viktig for deg, kan du derfor gjøre svært gode kjøp på enkelte biler. Men husk at du vil få merke dette igjen den dagen du skal selge videre.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en forfriskende, kul og sjarmerende små bil som byr på rikelig med design og kjøreglede.

I forhold til forrige generasjon (2001-2006), så er denne langt bedre. Mini har fått ryddet godt opp i en del små-rusk.

Alle Mini har nå sekstrinns girkasse, vanlig Cooper har 120 hk. Cooper S har turbomotor på 175 hk, men oppleves som litt platt i karakteren. Om du virkelig liker å gasse og ha det gøy bak rattet så velg en fra 2010 eller nyere, med 184 hk, Den motoren har mye mer vræl og liv!

Dieselmotorene på 1,6 liter er de samme som i Ford/Volvo og Peugeot, de er både seige, gode og gjerrige.

Det har vært kampanje på kjølevifte- og veivhus-ventilasjon. Sjekk at dette er utført. Irriterende gnisselyder kan forekomme fra det ellers tøffe, men ikke veldig ergonomiske interiøret.

På noen biler har det vært problemer med slitte foringer i bakhjulsopphenget. Sjekk!

Mini har også hatt noen feil med både bremser og motorstyring. Noen irriterende feil på det elektriske anlegget forekommer også - så sjekk nøye at ALT virker som det skal før kjøp. Noen eiere har klaget på at lakken slipper lett på steder som er utsatt for steinsprut, så sjekk også det litt nøye.

+ Pluss

Sjarmerende og morsom. En gledesspreder!

- Minus

Litt større enn den forrige, men fortsatt trang og liten.

For deg

Du er litt leken og tør vise det ...

Ikke for deg

Du skal ha mest plass for penga.

Beste kjøp

Cooper eller Cooper S i en frisk fargekombinasjon!

Styr unna

Biler med 75 hk motor og lite utstyr. Da blir moroa og sjarmen fort borte.

Kjøpt ny av

De om valgte med hjertet framfor å bare følge fornuften.

Sjekk også

Honda Jazz (2002-2009)

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsete..

BMW 1-Serie (2004-2013)

BMW våget å være annerledes og holde på grunnfilosofien sin, også når de bestemte seg for å gå rett i strupen på VW Golf og Audi A3. 1-serie har motoren plas..

Volvo C30 (2006-2006)

Volvo hadde ikke hatt en ekte småbil siden 80-tallet da C30 rullet inn. Konseptversjonene vakte stor oppsikt i forkant. Det var ventet at Volvo ville komme m..

Siste nytt om Mini

Antall visninger