0

Er lakk som løsner og ruller av en erstatningssak for Toyota ?

spurt 2021-02-18 19:32:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Min kone har en hvit Toyota IQ ca. 11 år gammel som hun kjøpte av Toyota merkeverkstedet i Stavanger. Nå viser det seg at lakken på taket har løsnet og faller av i store ruller. Vi kan ikke skjønne hvorfor dette skjer og har hatt bilen inne til vurdering hos Toyota. Da bilen stod parkert utenfor Bilhuset hos Toyota så en annen kunde bilen og kommenterte at nøyaktig det samme har skjedd med hennes perlehvite Toyota IQ, av samme alder. Vi vil mene at det ikke er normalt at lakken rett og slett løsner og faller av. Det må ha skjedd en feil ved lakkeringen fra fabrikkens side. Feil grunning eller lakk ? Vi har foto av skaden som Toyota ikke var interesert i, og som kan sendes elektronisk. Toyota har gitt oss et mundtlig svar pr telefon om at dette er ingen klagesak de kan gjøre noe med.. De er ikke villige til å gå videre med klagen og påberoper seg at det ikke skyldes en mangel ved bilens lakkering. Vi er nå i stor villrede om hva vi skal gjøre. Det ser også ut til at lakken begynner å løsne andre steder, bl.a. på panseret der Toyota må ha skrapt i lakken. Hva bør vi gjøre ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-18 23:32:29 +0100

updated 2021-02-19 09:35:10 +0100

Først og fremst har Toyota helt rett i at det ikke er en klagesak da lakk garantien bare er noen få år kanskje 3 år på din bil i 2011 og 5 år på nyere biler ettersom all garanti da ble 5 år. Dette kan du spør verksted om da det ikke er grunn til å skjule for deg hvilke garantier som gjelder for din bil. Toyota har en såkalt garanti mot gjennom rusting men det er jo ikke saken her og er kanskje 10-12 år. Ditt problem er lakken på taket så mye bedre å dra bort til et lakk verksted og be de se på saken og se på hva som kan ha skjedd og få det lakket opp på nytt. At en annen kunde har hatt samme problem er ikke til stor hjelp her i en garantisak mot Toyota og er ikke sikkert kunden har klaget inn engang. En feil i lakken eller i lakkerings prosessen ville vist seg mye tidligere kanskje allerede de første par årene. Kanskje ikke feilen er i lakken og at det kan være en galvanisk reaksjon her der fks at det er en krypstrøm til jord. Det ser jo uansett ut til at det tar noen år før problemet dukker opp. Det er rapportert flere tilfeller i utlandet med nettopp denne hvite perlemor lakken på Toyota IQ så dere er ikke alene. Brukerfeil er nok også en mulighet her, kan det ha vært feil blanding i en vaskemaskin du har brukt, har du avefettet bilen i steikende sol og således har avfettingen brent seg fast i lakken, har bilen stått parkert i industriområde der ulike forurensinger har samlet seg på taket ? Uansett som allerede nevnt ovenfor er et lakkverksted ditt beste bett hvis du ønsker å komme til bunns i saken og få det reparert. Hvis du etter en uttalelse fra lakkverksted gjør et siste forsøk med at det er jo ikke bra reklame for dere at lakken ruller av taket på en Toyota så er det kanskje et lite halmstrå her og at de kanskje vil hjelpe til men det blir de om det da alle garantier er gått ut på dato. Goodwill er en ikke helt uvanlig ting fra bilfabrikanten og er du en trofast Toyota eier og servicer er fulgt så hvorfor ikke. Det kan være vel så bra å skrive en mail til Toyota Norge og legge frem saken da de lokale handlerene og verksted må holde seg til rettningslinjer fra Toyota Norge. Uansett kommer du lengre her med godt humør, et par tørre vitser og plukke opp en blyant fra gulvet trikset :-) Lykke til

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-19 11:21:10 +0100

Som Kamerat K sier, det er overveiende sannsynlig at det vil være en lang dags ferd mot natt uten særlig håp om å nå frem her! Rett nok lakkerte bla Konela Norge opp en del Lada-biler lenge etter at garantien gikk ut en gang i tiden, men dette med å få "ny lakk" på garanti er en krevende øvelse!

Jeg ville putta fingeren i jorda og som Kamerat K sier, fått en uttalelse fra et lakkeringsfirma. Da kan dere også få et råd i sakens anledning, jeg tipper man vil si at ti år, det er ti år, også når det gjelder Toyota. Få gjerne et prisoverslag samtidig, er kostnaden i størrelsesorden si 10-20.000 kroner, ville jeg bare fikset bilen og kost meg med den i ti år til (gitt at bilen ellers er passet ogdt på og ikke minst, jevnlig understellsbehandlet!!!!) .

Siden dere tydeligvis bor nord på Jæren, kan jeg anbefale DETTE firmaet på Bryne...godt arbe' og hyggelige priser: https://adrett.as/

Firmaet ligger rett syd for Bryne, på venstre hånd når dere kjører sørover, rett før Uno-X og fartsboksen på høyre hånd. Daglig leder er en svært kompetent mann, av den sorten som fortjener terningkast 6 for kundebehandling. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-07 11:46:45 +0100

jvg gravatarbilde

Har selv en hvit perlemor Toyota IQ 2011mod. Denne begynte også å flasse over natten når den ble 10 år gammel. Tak og bakluke. Ikke rust. Oppsøkte nærmeste toyota skadeverksted som påstod dette var unikt. Men de kunne ikke hjelpe da de henviste til to års garanti på lakk. Sendte Mail til Toyota-Norge og fikk akkurat samme svar. Syns det er utrolig dårlig reklame for Toyota at man skal påregne at lakk skal flasse av.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-12-28 21:24:56 +0100

Jeg har samme problem med hvit 2012 modell. Lakken faller av i store flak. Ble totalt avvist av Toyota i Bergen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger